Министерство за здравство

Вчера од ковид-19 почина 18-годишна трудница, имала редок генетски синдром

18-годишната девојка која била трудна во седми месец била донесена во гевгелиската болница со многу тешка клиничка слика. Девојката имала тешко срцево заболување и страдала од редок генетски синдром и била префрлена на скопските клиники.

Според вчерашната статистика на Министерството за здравство вчера меѓу починатите најмладата жртва била 18-годишната девојка од Гевгелија. Од гевгелиската болница информираат дека целото семејство на девојката било заразено од ковид-19.

Дали и колку градовите им служат на интересите на своите граѓани (демократија) или на елитите кај кои се концентрира капиталот (авторитарност)?

повеќе

Освен тоа што муралите се моќно средство за комуникација, тие можат да бидат и предмет на манипулации, па и пропаганда, подигање тензии и продлабочување на недоразбирањата во БиХ.

повеќе

Процесот на донесување на буџетот ме потсетува на една изрека на поранешниот државен секретар на трезорот на САД, Џејкоб Лу (Jacob Lew) кој вели дека „Буџетот не е само колекција на бројки, туку израз на нашите вредности и аспирации“.

повеќе