Уште тројца здравствени работници позитивни на ковид-19 во Кавадарци

Уште тројца здравствени работници се позитивни на корона вирус во Кавадарци. Со ова Тиквешкиот регион бележи нови 55 лица со ковид-19, потврди доктор Ристе Јовановски, специјалист епидемиолог при кавадаречкиот Центар за јавно здравје.

Новозаболените се на возраст од 8 до 75 години. Во Кавадарци се 30 лица, а четири во Росоман, 18 во Неготино и три во Демир Капија.

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе

Во моментов, мал број проекти или иницијативи во Македонија се фокусираат на тоа како универзитетите ги подготвуваат студентите за општествена одговорност и за граѓанскиот статус.

повеќе

Попис на населението во 2020 треба да има, затоа што тоа утре може да биде услов за Македонија да чекори напред кон ЕУ.

повеќе