За време на протестите пред Собранието

Тројца полицајци препратени на Клиника зашто не работеле рендген апаратите во поранешната Градска болница

Во Универзитетска клиника по хируршки болести „Св. Наум Охридски" (поранешна Градска болница) примени биле тројца повредени полицајци од протестите против францускиот предлог што вечерва се одржаа пред Собранието, но рендген апаратите не работа па тие се препратени во Клиникиот центар на снимање.

Информацијата за МИА ја потврди директорката на болницата, Нермин Шаќири, која кажала дека полицајците немале посериозни повреди.

Во инцидентите пред парламентот било оштетено едно полициско возило.

Здруженост, сплотеност и поврзаност на луѓе, друштва, организации и институции кон една заедничка цел или поради заедничка причина. 

повеќе

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе