Министерството за образование на Јапонија

Стипендии за студии на македонски студенти во Јапонија

Министерството за образование, култура, спорт, наука и технологија на Јапонија (МЕХТ) ги повикува потенцијалните кандидати од Република Северна Македонија да се пријават за Истражувачка студентска програма и  Додипломска студентска програма

Повикот за аплицирање е достапен на веб-страницата на Јапонската амбасада во Скопје, а во објавата на веб-страницата на нашето Министертство за образование и наука се достапни линковите за повеќе информации за начинот за пријавување на програмите.

МОН наведува дека документите треба да се достават до Амбасадата на Јапонија во Скопје, најдоцна до 25 мај 2021. Избраните кандидати ќе бидат контактирани за тестирање и интервјуа кои е предвидено да се одржат во средината на  јуни 2021.

Не треба толку да се грижиме за тоа дали се искачуваме на табелата, туку повеќе треба да внимаваме на тоа дали навистина се справуваме, истражуваме и ги гониме оние кои се занимаваат со корупција.

повеќе

Потребно е да се провери дали имало наредба за следење врз Камчев.

повеќе

Во чест на Меѓународниот ден на трудот, вреди да се разгледа состојбата со работничките права во државата, да се направи краток осврт на изминатата година и да се согледа што може да се направи за да се насочат работите кон подобро.

повеќе