Сотирова-Бухова: Веќе се изречени решенија за недостатоците при инспекцискиот надзор

При извршените повеќе од 700 инспекциски надзори во јавни и приватни здравствени институции, таму каде се констатирани одредени недостатоци веќе се изречени решенија и Државниот санитарен и здравствен инспекторат (ДСЗИ) продолжува со контроли по веќе доставените решенија.

Ова денеска го истакна директорката на ДСЗИ, Иринка Сотирова-Бухова, одговарајќи на новинарско прашање по прес-конференцијата на претседателката на Инспекцискиот совет, Магдалена Филиповска-Грашкоска.

Во врска со случајот со препродавање ракавици од Клиниката за нефрологија, Сотирова Бухова рече дека таму веднаш ќе почнат вонреден инспекциски надзор.

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе