Со помош на ЕУ обезбедени 12 респиратори

Во рамки на помошта од Европската Унија обезбедени се 12 респиратори и 5.000 маски, објави попладнево министерот за здравство Венко Филипче.

Тој за емисијата „Топ тема“ изјави дека машините ќе бидат поделени на Клиниката за инфективни болести и за болницата „8 Септември".

Во однос на респираторите што треба да ги набави Владата, Филипче информираше дека набавката е завршена и оти договорите се склучени. 

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе

Она она што го нудат медиумите во времето на ковид-19 покажа колку тие не се подготвени за да известуваат во време на криза, а кризите ги има сè почесто.

повеќе