Систина и Детската клиника заеднички ги споделуваат сознанијата за постковид компликациите кај децата

Со оглед на тоа дека манифестацијата на ковид-19 вирусот е непредвидлива сметаме дека овие состаноци се правилниот начин за споделување на информациите и веруваме дека сознанијата изнесени од двете страни на овој конструктивен состанок позитивно ќе придонесат во понатамошниот третман на децата кај кои се појавува ваков тип на постковид компликации, соопшти клиниката „Аџибадем Систина“.

Во педијатриската болница на „Аџибадем Систина’’ вчера во посета беше стручен надзор од Универзитетската клиника за детски болести. Посетата се иницираше по информацијата за последните случаи на деца со тешки постковид компликации кои беа третирани во клиничката болница ,,Аџибадем Систина’’.

Лекарите од државната Универзитетска клиника за детски болести и од педијатриската болница на „Аџибадем Систина“ ги разменија и споделија своите искуства за овој тип на компликации и начин на третирање кај децата.

Можеби ни треба регистар на погрешни перцепции на граѓаните за криминалот и корупцијата во државата.

повеќе

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе