Помош од 5.000 денари за секој ученик запишан во прва година во СОУ „Св. Наум Охридски“ во Македонски Брод, објави Ристески

Општина Македонски Брод на секој ученик кој ќе се запише во СОУ" Св. Наум Охридски" ќе доделува помош од 5.000 денари.

Согласно Програмата за развој на културата, спортот и образованието во Општина Македонски Брод за 2022 година, Општина Македонски Брод во текот на денешниот ден ја реализираше активноста "Доделување на еднократен паричен надоместок во висина од 5.000, 00 денари за помош на ученици кои ќе се запишат во прва година во СОУ" Св. Наум Охридски" во Македонски Брод за учебната 2021/2022 година.

Општина Македонски Брод ќе продолжи со реализација на оваа активност и за наредните учебни години.

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе

Од општи формулации кон конкретни разговори.

повеќе

„Вчерашниот ден измина, утрешниот допрва доаѓа, го имаме само денес - да започнеме“.

повеќе