Жална вест

Почина професорот Димитар Бајалџиев

Долгогодишниот професорот на Правниот факултет „Јустинијан Први" од Скопје, Димитар Бајалџиев, почина вчера на 78 години, соопшти Правниот факултет. Бајалџиев почна со работа на Правниот факултет во 1969 година како асистент. Во 1977 година го одбранил магистерскиот труд на тема „Важноста на нормите во јавниот живот на луѓето", а за предавател е избран во 1978. Во 1985 година докторирал во Скопје, кога е избран за доцент, а од 1995 година е редовен професор.

Професорот Бајалџиев беше министер за образование и наука од 1992 до 1994 година, а беше и декан на Правниот факултет. 

Посмртните останки на проф. д-р Димитар Бајалџиев ќе бидат изложени во капелата на Градските гробишта во Бутел утре од 13 до 14 часот.

Нов фронт за работа на градежните фирми на веќе изградените згради (и куќи) треба да биде топлинската изолација.

повеќе

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе