Отворен ден на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“

Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ од Скопје денеска попладне на градскиот плоштад организира четиричасовен Отворен ден на кој ќе ја претстави својата дејност, мисија и визија.

Посетителите ќе имаат можност непосредно да се запознаат со работата на 33-те единици на Универзитетот. Како дел од манифестацијата ќе се одржи музичка програма и дефиле на учесниците на Меѓународниот студенски фолклорен фестибал и Етно фестивалот на солидарноста. Во рамки на манифестацијата ќе биде прикажан и филм подготвен по повод 70-годишнината на Универзитетот.

 Настанот е поддржан од студенските организации на Универзитетот.

ЕУ покажа дека не е во состојба да ги исполни ветувањата дадени пред скоро две децении во Солун и одлучи веќе да не се преправа.

повеќе

Кога политичарите сватија за каква моќна алатка се работи, час поскоро побрзаа да менуваат закони со кои „бомбите" нема да бидат докази.

повеќе

Брегзитот, односно напуштањето на Велика Британија на ЕУ, без сомневање ќе влијае врз градењето на новата политичка архитектура во Европа, со нова поделба на интересни зони на стариот континент.

повеќе