Образование по интернет – реалност или само фантазија?

Екипата на 5 минути факти, работеше на оваа тема. Голем број проблеми го мачат образованието во овој кризен период. Како се справуваат надлежните и кои се решенијата погледнете во следните 5 минути...

 

Еден на еден

„Шарената револуција“ беше енергија и граѓански порив за промени. Малку застранивме.

повеќе

Државниот врв на Србија, вклучително и група лекари кои ја предводат борбата против ширењето на вирусот корона, во најмала рака го игнорираа влошувањето сè додека не заврши гласањето.

повеќе

Како Босна и Херцеговина се справи и се уште се справува со кризата предизвикана од пандемијата? Зошто немавме единствен кризен штаб на ниво на држава? 

повеќе