Нови успеси на учениците од ПСУ „Јахја Кемал“, медали од глобалното финале во Лондон

Учениците на ПСУ „Јахја Кемал" и од глобалното финале на натпревар во Лондон на кој учествуваа 400 ученици од 27 земји се вратија со 4 златни, 2 сребрени и 3 бронзени медали.

Од 31 јули до 7 август во Лондон, Велика Британија, се одржа Teenagle international English competition.

Глобалната финална фаза беше за најдобрите од најдобрите. Учесниците поминаа 8 дена во Лондон и се натпреваруваа во областите Квиз за знаење, Предизвик за пишување, Правопис, Убедливо зборување, Талент шоу и краток филм. Сите учесници посетуваа ексклузивни часови за комуникација по англиски јазик.

Постои нужна потреба од прилагодување на студиските програми, соодветните силабуси и наставниот курикулум на реалната потреба на пазарот на труд во државата.

повеќе

Во текот на оваа и претходната година, инфлацијата ја задуши македонската економија. 

повеќе

Одлучната изборна победа на италијанската десница овозможува нејзиниот лидер да биде првата жена премиер во Италија и прва која тврди дека недвосмислено има постфашистичко потекло.

повеќе