Министерство за здравство

Ново количество „Фајзер“ денес ќе стаса во земјава

Денеска пристигнува ново количество од вакцините „Фајзер“, а до крајот на неделата, според најавите на Министерството за здравство, се очекуваат 500.000 вакцини од „Синовак“.

Според најавите на министерот Филипче, со половина милион вакцини од „Синовак“ ќе се вакцинираат околу 450.000 граѓани, пријавени на веб-платформата vakcinacija.mk.

Во државата се аплицирани околу 450.000 дози, а ревакцинирани над 180.000 граѓани.

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе

„И, ако милееме ние за својата Татковина, ако во нас има барем капка македонска крв, ако во нас останала искра благороден патриотизам, овојпат треба да се впрегнеме, за да понесеме дел од тежината на едно дело и од жестокото величие на една епоха“.

повеќе

(Овој труд беше презентиран на конференцијата „Геноцидот и неговата превенција во дигиталното доба: предизвици на 21 век“, 19- 23 јули, Барселона, Шпанија.)

повеќе