Несериозно е среде пандемија да се менува Филипче и да се стави човек кој треба да се снајде, вели Пановски

При ваква состојба во здравството, во време на пандемија, д-р Никола Пановски смета дека е несериозно да се менува актуелниот министер за здравство Венко Филипче. Смената на министерот Филипче доаѓа по договорот за влез во Владата што премиерот Зоран Заев го постигна со Африм Гаши од Алтернатива за обезбедување на парламентарно мнозинство. Во ресорите кои и беа дадени на Алтернатива е и Министерството за здравство кое треба да добие нов министер. 

„За мене човекот е непознат. Не знам дали има искуство во јавното здравство. Доаѓа во ек на пандемија и е несериозно да се стави човек кој треба да се снајде, многу е важно каков тим ќе има меѓутоа без разлика што сум критикувал и ќе критикувам оваа промена не требаше сега да се направи. Башка не е доктор тој е стоматолог, не знам зашто мораше тука да се направи промената“, вели Пановски во неговото гостување на Утринска на Телма.

Доктор Пановски додава дека младите не се тестираат и користат фалсификат сертификати, па се добиваат нереални бројки во однос на позитивните.

Пановски истакна дека во време на пандемијата сите треба да се лекуваат во јавно здравство, без оглед на тоа дали се или не осигуреници на фондот.

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе