Реагирај за почиста околина

„Навали народе, јаболки со вкус на арсен, кромид со вкус на линдан...“ (ВИДЕО)

Активистката Тина и студентот Томо не запираат да алармираат за загадувањето на животната средина. Изнајмија тезга на пазар за да укажат дека загадувачите на почвата завршуваат на нашите трпези, се натпреваруваа во „Шишелов" - ловење шишиња од Вардар и организираа герила акција за отстранување од сообраќајот на возилата кои не ги исполнуваат еко стандардите. Видеото го изработи Институтот за комуникациски студии во рамките на кампањата за подобра животна средина "Не игнорирај! Реагирај!".

Еве го и претходното нивно видео.

Силите на антиглобализацијата веќе стануваат доволно моќни да и зададат значаен удар на светската економија. 

повеќе

Не се соочуваме со вооружен конфликт, туку со војна на мисли. Чувството на страв, несигурност или територија по самоубиствен напад, никогаш повеќе не можеш да го вратиш.

повеќе