Наташа Алуловска е нова директорка на детска клиника

Министерот за здравство, Венко Филипче денеска ја назначил Наташа Алуловска за нова директорка на скопската Клиника за детски болести.

Таа на оваа позиција доаѓа како педијатар кој работи во одделот за неонатологија на детската клиника.

Нејзината претходника, Катерина Ставриќ оваа пролет поднесе неотповиклива оставка поради лични причини, но најави дека ќе остане на функцијата додека не добие наследник.

ЕУ, свесна за демократскиот дефицит на земјите од Западниот Балкан (но и останатите, претежно економски проблеми), како да тежнее кон формирање блиски, но и специфични односи со овој регион, без полноправно членство.

повеќе

Нарушени се човековите права и слободи, нема владеење на правото и правосудството, кои треба да бидат основа на процесот.

повеќе

Поентата на глобализмот е максимално економско вмрежување во десетици економски сојузи на секоја држава.

повеќе