Наставници позитивни на коронавирусот во изолација испратија 177 ученици од училиште во Охрид

Во основното училиште „Братство и единство“ во Охрид 177 ученици се во изолација откако биле во контакт со позитивни професори на коронавирусот. Директорот вели дека во училиштето во целост се спроведуваат протоколите, но решиле наставата одреден период да се следи онлајн.

„Станува збор за ученици од предметна настава и тоа шест паралелки од подрачното училиште во Лескајца (по две од шесто, седмо и деветто одделени) и паралелките од шесто, седмо, осмо и деветто одделение од централното училиште, ученици кои следат настава на турски јазик“, изјави за Охрид 1 директорот на училиштето Џамал Мехмед.

Тој вели дека 98 отсто од наставниот кадар е имунизиран.

Одлуките донесени од поранешната власт, како што се докажа, беа лоши.

повеќе

Сѐ поочигледно е дека наместо Заев да направи чистка и да замети, граѓаните ќе го изметат него и СДСМ.

повеќе

Можеби поради еуфоријата што ја донесе туризмот - и желбата на самите жители на Грција да уживаат во одморите - пошироката јавност беше подготвена да ги толерира дневните бројки на новозаразени (во просек помеѓу 2.000 и 3.000 случаи во текот на летото). 

повеќе