Ковид-19 во скопските општини

Најмногу активни случаи и натаму во Чаир, следат Гази Баба, Аеродром, Бутел...

Од вкупниот број на активни случаи на ковид-19 во Скопје и натаму најмногу се од општина Чаир, дури 421 од нив се од општината Чаир, потоа во Гази Баба, 149, па во Аеродром, 143.

Фото: Роберт Атанасовски

Ова е листата на активни случаи во скопските општите општини, заклучно со вчерашниот ден, објавена од Министерството за здравство.

Чаир – 421

Гази Баба – 149

Аеродром - 143

Бутел - 139

Центар – 125

Карпош – 125

Сарај – 139

Кисела Вода – 107

Студеничани – 95

Ѓорче Петров – 88

Шуто Оризари – 76

Арачиново – 53

Илинден – 30

Петровец – 18

Чучер Сандево – 17

Сопиште – 12

Зелениково-2

Странец – 3

Нераспределен-51

 

Легенда под Главна слика

Фото: Роберт Атанасовски

Во Македонија само 1% од младите професионално се занимаваат со спорт, 7% спортуваат аматерски, додека 42% спортуваат рекреативно или практикуваат физичка активност во вид на хоби и рекреација.

повеќе

Нашето законодавство дава поголема важност на едно парче хартија отколку на вистинската состојба на терен.

повеќе

Еве што знаат мнозинството Македонци и Бугари родени до 1980 година.

повеќе