Институтот за јавно здравје

Над 150 заразени лица со ковид-19 во изминатото деноноќие

Во изминатото деноноќие во земјава се потврдени над 150 позитивни случаи на лица заболени од Ковид-19, потврдија од Институтот за јавно здравје.

Фото: Роберт Атанасовски

Повеќе информации за точната бројка и извршените тестирања ќе бидат објавни во текот на денот.

Легенда под Главна слика

Фото: Роберт Атанасовски

Зголемувањето на парите за финансирање на партиите не помагаат во поттикнувањето на политичката активност на граѓаните, туку веројатно и делуваат контрапродуктивно, зголемувајќи ја недовербата во партиите и политичарите.

повеќе

За помалку од еден месец по олеснувањето на рестриктивните мерки, Косово се соочува со нагло зголемување на бројот на случаи со ковид-19, 

повеќе