На „Браинобраин фест 2021“ сите наши претставници добија награди во конкуренција од 25.000 деца

Во конкуренција со 25.000 деца од 45 земји во светот, сите наши претставници на најголемиот интернационален детски натпревар „Бреинобреин фест 2021" се стекнаа со највисоките награди во своите категории според возраст и ниво.

Од 188 дечиња што учествуваа од 10 градови од државата, Скопје, Охрид, Кочани, Битола, Крива Паланка, Прилеп, Велес, Тетово, Куманово и Струмица, сите освоија награди и тоа во следните категории: 25 трофеи и 62 златни медали и 96 сребрени медали и сертификати, наведоа од „Бреинобреин Македонија“.

Бреинобреин програмата е иновативна меѓународна програма за развој на интелектуалните и животните вештини и способности кај децата на возраст од 4 до 14 години. Програмата има две основни цели: целосен развој на мозокот (со користење на Абакус ментална аритметика и ВАК методи) и развој на личноста (со помош на НЛП техники).

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе