MВР: 255 лица не носеле маска, 141 лице во изолација, 59 не го почитувале полицискиот час

Во текот на изминатото деноноќие на 141 лице им се издадени решенија за изолација, а 14 лица потпишале изјави за самоизолација. Од страна на полициски службеници извршени се контроли кај лица во изолација и самоизолација, при што четири лица не ја почитувале мерката.

Во однос на забраната за движење во текот на изминатите 24 часа евидентирано е дека на ниво на целата држава 59 лица не ја почитувале забраната, при што приведени се 32 лица, а за останатите се земени податоци и ќе следуваат соодветни мерки.

255 прекршоци се евидентирани и за непочитување на мерката за носење лична  заштита.

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе