МОН: Од 1 до 30 октомври доставување на документи за студентска стипендија

Министерството за образование и наука (МОН) ги известува сите корисници на правото на студентска стипендија остварено во некоја од изминатите академски години, кои ги исполнуваат договорните услови за продолжување на ова право, дека рокот за достава на документите почнува на 1-ви и трае до 30-ти октомври оваа година.

Корисникот на стипендија треба да достави потврда за запишан нареден семестар, односно година на студирање, уверение за положени испити со успех од претходните години, УППИ образец за предвидени и положени испити со успех од претходните години, како докази дека има положено 80 односно 90 проценти (зависно од типот на стипендија кој го користи) од предвидените испити, односно дека го одржал просечниот успех на студирањето, согласно договорот за стипендија.

Документите се доставуваат електронски со прикачување на соодветната документација на „http://e-uslugi.mon.gov.mk".

Од МОН соопштија дека за каква било информација или прашање корисниците да се обратат на електронската пошта „[email protected]".

Сведоци сме деновиве на сензационална приказна за некаков американски тим кој, внимавајте, агресивно ќе ловел корупција во Македонија.

повеќе

Најавите на американската администрација за бескомпромисна  борба против овие корумпирани,  неспособни  и криминални структури на сите нивоа на државата за македонските граѓани се единствено светло во тунелот.

повеќе

Концептот на даночната реформа, кој го претставивме минатата недела на заедничка прес конференција со премиерот е дел од поголем процес за креирање на оптимален даночен систем кој ќе биде праведен и ќе го поддржи економскиот раст.

повеќе