Министерство за здравство: Уште две лица заразени од коронавирусот

 Во изминатите 24 часа се регистрирани 18 нови случаи на коронавирус во земјата. Во текот на конференцијата за медиуми на министерот за здравство Венко Филипче, Институтот за јавно здавје потврди уште 2 позитивни пациенти, кои ќе бидат регистрирани во денешниот извештај на Институтот, соопшти Министерствоото за здравство.

По градови во Штип има 6 нови заболени од ковид-19, Скопје – 3, Велес – 3, Струга- 2, Струмица- 1, Дебар- 1, Тетово – 1, Гевгелија- 1.

Со ова вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со ковид - 19 денеска изнесува  259 лице. Според местото на живеење, досега случаи на ковид -19 се регистрирани во Скопје - 145, Дебар – 46, Куманово – 21, Штип- 14, Прилеп - 8, Велес - 6, Тетово - 5, Струга- 5, Охрид - 3, Кавадарци - 2, Гостивар - 1, Битола - 1, Гевгелија - 1, Струмица - 1, соопшти Министерството за здравство.

Доколку нешто радикално не се промени, не можеме да очекуваме дека нашата економија брзо ќе се нормализира и ќе излезе од сегашната криза.

повеќе

Како да разликуваш дали „Македонец” означува етничка припадност или државјанство? Според потребата на моментот!

повеќе