Пораката е дека треба да се спасуваат живот

Министерот Спасовски даруваше крвна плазма за болните од ковид-19

Министерот за внатрешни работи, Оливер Спасовски, на својот фејсбук профил информираше дека денеска дарувал крвна плазма за пациентите болни од вирусот ковид-19. Спасовски се зарази со вирусот во октомври, а беше хоспитализиран и се лекуваше на Инфективната клиника во Скопје. 

„Дарувањето крвна плазма во овие моменти е од круцијална важност за да го победиме заеднички ковид-19. Ги охрабрувам сите коишто закрепнале од Ковид-19 да донираат конвалесцентна плазма, да ја зголемиме шансата за успешен исход за секој којшто се бори против коронавирусот“, пишува министерот Спасовски, на фејсбук и апелира да се дарува крвна плазна од причина што истата спасува живот.

„Сакајќи ја Америка и должејќи ѝ ја првата верност нејзе, ние ќе бидеме безвредни синови и ќерки на Америка ако немаме љубов во нашите срца за почвата што нè хранеше во нашето детство, за јазикот што го зборуваме и што го немаме заборавено...“

повеќе

Овде нема такво нешто. Има некои чинители што се занимаваат со испишување црвени линии. Не им значи ништо фактот што токму под ова гесло е овозможен најдолготрајниот мир на европскиот континент.

повеќе

Србија продолжува да го негира минатото, при што нејзините политички елити ја користат резолуцијата за да ѝ се спротивстават на Црна Гора и истовремено се надеваат дека овој потег ќе им донесе поголема популарност дома.

повеќе