По анализите на МАНУ

Македонскиот офицер има нигериски сој на коронавирусот, а не јужноафрикански

Македонскиот офицер што беше донесен од Африка не е заразен со јужноафриканскиот сој на коронавирусот, туку кај него е детектиран нигериски сој на вирусот.

„Според анализите од МАНУ кај војникот детектиран е нигериски сој на вирусот, а не јужноафрикански, иако има сличности меѓу двата соја, не станува збор за ист сој. Нигерискиот сој исто така е чест во африканските земји“, велат од Министерството за здравство.

Оттаму информираат дека инфекцијата кај пациентот е во поодмината фаза и оти тој веќе е во фаза на оздравување.

На три месеци пред избори, Владата носи закони и уредби со катастрофални последици по граѓаните, што е просто неверојатно.

повеќе

ДУИ, која по конфликтот го вееше албанското црвено - црно знаме, потоа синото, на следните избори ќе го вее зеленото.

повеќе

Што правите министерке, кога ќе посетите еден приватен или државен иниверзитет за да видите што навистина се случува.

повеќе