По големиот успех на македонската медицина

Поклон за починатата жена која ги донираше срцето и бубрезите

По успешната трансплантација на донираното срце, во моментов на Клиниката за урологија се врши трансплантација и на нејзините донирани бубрези.

„Тој човек не е „донор", туку личност со големо ИМЕ и ПРЕЗИМЕ, кој направи похуман чин од сите политичари и декларирани добротвори во последните 30 години ЗАЕДНО. Ваквите луѓе се вистински светци и поради нив се уште живее вербата во хуманизмот и човештвото. Поклон!“

Ова пред малку на својот фејсбук-профил го напиша лекарот Филип Ѓоршевски.

Фотографијата е преземена од тука.

Кога ќе заврши пандемијата, очекувајте државите да се вратат со поголема власт и поголем легитимитет.

повеќе

Откако не успеа во приказот на Мицкоски како екстензија на Груевски и на опозицијата како „анти-западна“, со изјавите неделава Заев покажува дека негов рецепт за изборна победа е само што помала излезност без учество на опозицијата.

повеќе