Крводарителска акција во ГОБ „8 Септември"

Независниот синдикат на полицијата во соработка со здружението „Крводарител" денеска организира крводарителска акција во ГОБ „8 Септември" за дополнување на резервите на крвни единици.

На крводарителската акција поддршка ќе дадат и  Синдикатот на српската полиција, како и здужението „Коце Заувјек" од Србија.

„Со оваа активност сакаме да го промениме пристапот кон крводарителите и за прв пат да покренеме иницијатива за промена на позитивно правните прописи со што ќе се овозможи и дарување на крв на странски државјани кои сакаат да даруваат крв во нашата држава,  а ќе упатиме и повик до хуманите граѓани да се охрабрат и редовно да ја даруваат својата крв“, велат организаторите на акцијата

Веќе е јасно дека светот никогаш нема да биде ист по завршувањето на пандемијата и дека последиците ќе креираат нови образовни можности.

повеќе

Време е да се слушнат мислењата на 30-те компании кои најдобро се справуваат со кризата.

повеќе

Мицкоски треба да побара собраниска расправа за односите со Бугарија или во перцепцијата на јавноста ќе биде изедначен со Заев. Лидерските средби не се институционална форма.

повеќе