По трагедијата во Тетово

Заменик министерот за здравство, Хасани поднесе оставка од морални причини

Заменик министерот за здравство Илир Хасани попладнево поднесе оставка по пожарот во ковид центарот во Тетово во кој загинаа 14 лица. Оставката, како што пишува во Фејсбук статусот, ја поднесува од морални причини.

„Во вакви сериозни моменти за сите нас, давам оставка како највисок морален чин. Дури и покрај фактот дека немам никаква врска со модуларните болнички постапки, иако немам ништо друго со организацискиот дел, оставката е најмал чин што можам да го сторам во овој момент, да ги почитувам жртвите, повредените, мислењето и најчесто самите себе, Ништо над достоинството“, напиша Хасани. 

Претходно оставка поднесе и директорот на Клиничката болница во Тетово, Флорин Бесими. 

Колку и да сакаме Украинците да добијат целосна правда, на ерата на славни војни, несомнени победи и чисти порази ѝ дојде крајот. 

повеќе

Македонскиот народ мора да ја заштити автокефалноста на својата Македонска православна црква - Охридска архиепископија, како еден од носечките елементи на неговиот идентитет, од сите загрозувања од Фанар, од СПЦ и другите меѓународни црковни и други чинители. Време е за нов Македонски црковно-народен собир, како во 1945 година.

повеќе

Сите политичари и безмалку сите новинари во Македонија, се со став дека нема или поточно не е можен план Б во преговарањето за влез во ЕУ со Бугарија.

повеќе