Министерство за здравство

И утре теренска вакцинација во 31 населено место од 12 општини

Теренската вакцинација продолжува и утре во 31 населено место. Вакцинацијата, како што соопшти попладнево Министерството за здравство, ќе се одвива во 12 општини.

Утре теренската вакцинација ќе се одвива во:

Тетово – Боговиње, Ново Село, Селца, Кече,

Берово – Мачево,

Гостивар – Балиндол, Турчане,

Свети Николе – Павлешенци, Ѓуѓанци,

Струмица – Василево,

Неготино – Вешје, Д.Дисан,

Пробиштип – Стрмош,

Кочани – Грдовци,

Кичево – Другово, Србјани, Пополжани, Манистирско Доленци,

Битола – Беранци, Д.Српци, Лознани, Вашарејца, Новоелани, Ивањевци, Свето Тодори, Подино, Трновци,

Македонски Брод – Брезница, Близанско, Тажево и 

Велес – Оризари.

 

Под менторство на овој истраен истражувач, научник и педагог, се развивале и се формирале многумина трудбеници и афирматори на македонското културно наследство.

повеќе

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе

Размислуваме како можеме да ја заштедиме и заштитиме водата, но само додека немаме вода!

повеќе