Според премиерот Спасовски

И официјално: се скратува полицискиот час за викенд - од 19 часот до 5 наутро

Почнувајќи од утре, во сабота и недела, граѓаните ќе можат да се движат во периодот од 5 часот до 19 часот, објави на Фејсбук премиерот Оливер Спасовски.

„На тековната седница на Влада донесовме одлука за скратување на забраната за движење за време на викенд.

Почнувајќи од утре, во сабота и недела, граѓаните ќе можат да се движат во периодот од 05 часот до 19 часот.

Во сабота и недела, сите млади лица под 18 години ќе можат да се движат од 13 до 19 часот, а сите возрасни граѓани над 67 години ќе можат да се движат од 05 до 12 часот, напиша премиерот на Фејсбук

 

Објавено

Петок, Мај 8, 2020 - 18:24

Кога може оние кои пукаа по нас, оние кои ги убија Аце, Коки и Оливер да бидат на слобода, зошто не би бил помилуван и ти?

повеќе

Го регистрираме името Јунајтед Маседонианс и тогаја сетне почнаме да прајме отворени Илинденцки пикници – македонцки илинденцки, не со Богарите. Сами ние Македонци и народо трна.

повеќе

Она она што го нудат медиумите во времето на ковид-19 покажа колку тие не се подготвени за да известуваат во време на криза, а кризите ги има сè почесто.

повеќе