Министерот за здравство со порака

Филипче: Ти си на одмор, но вирусот не е

Ти си на одмор, но вирусот не е! Избегнувај собирање во големи групи, носи маска, за да го заштитиме нашето здравје, но и здравјето на нашите најблиски, порача на Фејсбук министерот за здравство, Венко Филипче.

„Да ги почитуваме мерките за заштита од ковид-19, затоа што јавното здравје е заедничка одговорност“, напиша Филипче по инфромациите дека е препопно во Охрид за време на празникот.

Информацијата дека коронавирусот може да се пренесe преку допир со готовина, дополнително ги мотивираше луѓето да се ослободат од банкнотите. 

повеќе

Овогодинешниот процес во одлучување по конкурсот за финансирање на проекти за игран филм е селективен, корумпиран и компромитиран,

повеќе

Во споредба со 2019 година, просечното време поминато на социјалните медиуми во 2020 година се зголеми за рекордни 100% на сите платформи.

повеќе