На скопската Клиника

Филипче како домаќин им се заблагодари на лекарите од софиската болница „Пирогов“

Министерот за здравство Венко Филипче, во знак на благодарност, денеска е домаќин на колегите лекари од болницата „Пирогов" од Софија чиј медицински тим даде максимална здравствена нега и поддршка на нашите сограѓани кои беа повредени во тешката сообраќајна несреќа на автопатот "Струма" во Бугарија, соопшти Министерството за здравство.

Со министерот Филипче, гостите од Бугарија, проф. д-р Иван Поромански, директор на софиската болница, д-р Маја Аргирова началник на Клиниката за изгореници и пластична хирургија, главната сестра на болницата, ги посетија Клиниката за пластична и реконструктивна хирургија како и Клиниката за неврохирургија во Скопје каде беа префрлени пациентите повредени во нереќата, соопшти министерството.

Нема простор за двоумење и губење време, затоа Македонија и Бугарија треба да соработуваат што е можно поскоро за да најдат јасен јазик за разбирање, во процес кој би бил следен од ЕУ, Вашингтон и ОН.

повеќе

Наместо да ги повлечат тужбите против воените инвалиди и членовите на семејствата на загинатите припадници на безбедносните сили, МВР отиде дотаму што поднесе тужби дури и против членовите на семејствата на загинатите полицајци со законска камата да ја вратат земената оштета.

повеќе

Платформата е формирана на 9 мај 2018 година во рамките на проектот на УСАИД, во која се вклучени 4 комори за да се зајакне јавно-приватниот дијалог во процесот на подготовка на донесување закони и други прописи поврзани со работењето на бизнисот.

повеќе