На Филозофскиот факултет

„Фер муабет” за студентите со попреченост

По повод одбележувањето на 3 Декември – Меѓународниот ден на лицата со попреченост, денеска во Скопје во организација на Институтот за специјална едукација и рехабилитација при Филозофскиот факултет ќе се одржи настан посветен на студентите со попреченост „Фер муабет”.

Воведни обраќања, како што е најавено, ќе имаат претседателот Стево Пендаровски, ректорот на УКИМ Никола Јанкуловски, деканот на Филозофскиот факултет Ратко Дуев и раководителката на Институтот за специјална едукација и рехабилитација Наташа Станојковска-Трајковска.

На настанот ќе биде промовирано и списанието на студентите на Филозофскиот факултет на Брајово писмо „Внатрешен Патник” и ќе бидат доделени награди од Фондацијата „Проф. д-р Љупчо Ајдински”.

 

„Каде да летнеме викендов е пристап што како таков повеќе нема да постои“...

повеќе

Зголемувањето на парите за финансирање на партиите не помагаат во поттикнувањето на политичката активност на граѓаните, туку веројатно и делуваат контрапродуктивно, зголемувајќи ја недовербата во партиите и политичарите.

повеќе

За помалку од еден месец по олеснувањето на рестриктивните мерки, Косово се соочува со нагло зголемување на бројот на случаи со ковид-19, 

повеќе