Еве како се негува коронавирусот во Куманово (ФОТО)

Куманово, 3 јули, кластер во најава. Летаат респираторни капки, се разменуваат микрочестички, воздух полн со РНК. Нула растојание, туктаму по некоја маска. Џабе на лекарите устата пена им фати од совети и препораки - Македонија ти е оаза за коронавирусот. Еве и од Скопје од пред некој ден.

Ковид-19 може да нѐ научи битни лекции за животот - дека почитта кон другите човечки суштества не е во честа која им ја даваме со пружање рака и тапкање по грбот, туку во суштинската грижа за нивната добробит и здравје.

повеќе

За преродба требаат само три чекора: промена на изборниот модел, укинување на мега и квази државниот апарат заедно со сите паразити во него и економски план за ревитализација на земјата.

повеќе

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе