Министерство за здравство

Директорката на Клиника за детски болести поднесе оставка

Д-р Катерина Ставриќ, директорката на Клиниката за детски болести, поднесе оставка од функцијата. Оставката била поднесена уште пред изборите поради лични причини.

Од Министерството за здравство велат дека клиниката располага со доста стручен кадар и доколку Ставриќ остане на одлуката да се повлече од функцијата, допрва ќе се одлучува кој ќе ја наследи.

Кина му дава на регионот нова надеж додека сонот за ЕУ се распаѓа, вели Политико.

повеќе

Северна Македонија стана кандидат 9 години пред Албанија и нема ништо лошо побрзо и да оди напред.

повеќе

Сега, додека балканскиве политичари ќе шетаат низ духовноста како волови во свила - каде им се врвните интелектуалци што би внеле елеганција во совладување на споровите?

повеќе