Здравство

Бев во посета на пациент во битолската болница... (ФОТО)

Еве ги фотографиите на еден наш читател што вчера ги направи при посета на негов болен роднина во битолската болница. Човекот, видно потресен, очигледно одамна немал допир со македонското здравство...  

 

Пандемијата со коронавирусот започна во време кога довербата во институциите беше на рекордно ниско ниво. 

повеќе

Најголемата закана од оружје засновано на ВИ не доаѓа од поединечни земји. Заканата ќе дојде од недржавни актери.

повеќе

Потребно е неодложно формирање на државен фонд кој ќе овозможи во прв момент преживување во оваа ситуација...

повеќе