Министерство за здравство

Дел од патниците на авион од Брисел однесени на тестирање, другите во изолација на скопскиот аеродром

На скопскиот аеродром вечерва слетал авион од Брисел, во кој неколку патници се со симптоми на грип. Тие веднаш ќе бидат однесени на тестирање, а останатите патници ќе бидат задржани на аеродром сѐ додека на се добијат резултатите од тестирањето на болните пациенти, изјави вечерва министерот за здравство Венко Филипче.

„Слетан е авион од Брисел во кои повеќе луѓе имаат симптоми. Тие веднаш ќе бидат пренесени на тестирање, а останатите ќе бидат задржани на аеродром додека не стигнат резулатите. Кога ќе стигнат резулатите од тестирањето, ќе се направат анализи дали останатите патници ќе бидат ставени во групен карантин, се разбира доколку се потврди дека некој е позитивен на вирусот“, рече Филипче.

„Новото нормално“ неизбежно со себе ќе носи неизвесност и страв бидејќи заканата од вирусот наѕира во позадина и не може да се искорени.

повеќе

„Шарената револуција“ беше енергија и граѓански порив за промени. Малку застранивме.

повеќе

Државниот врв на Србија, вклучително и група лекари кои ја предводат борбата против ширењето на вирусот корона, во најмала рака го игнорираа влошувањето сè додека не заврши гласањето.

повеќе