Во скопските општини

Чаир за еден ден има 19 нови активни случаи на ковид-19, Карпош 13

Во скопските општини бројот на активни случаи на ковид-19 секојдневно се зголемува, но Чаир останува на врвот на листата со 454 случаи, или 19 повеќе од вчера, а следат Гази Баба и Бутел. Денеска Карпош го надмина Аеродром и се најде на четврто место на листата.

Фото: Роберт Атанасовски

Листата на активни случаи во скопските општини денеска е следна:

Чаир – 454

Гази Баба - 185

Бутел - 173

Карпош – 170

Аеродром - 166

Сарај – 163

Центар – 152

Кисела Вода – 119

Ѓорче Петров – 118

Студеничани – 111

Шуто Оризари – 87

Арачиново – 52

Илинден – 33

Чучер Сандево – 21

Петровец – 19

Сопиште – 13

Зелениково - 4

Странец – 2

Нераспределен - 7

Легенда под Главна слика

Фото: Роберт Атанасовски

На светов има доволно место и за доктори и за антиваксери, и за научници и инженери, како и за рамноземјани и антимаскери, за уметници и фантазери.

повеќе

Во Законот кој е предложен воопшто не се цели на попишување на реалната состојба на терен, туку се цели на попишување на сите возможни граѓани заради задоволување на политички цели.

повеќе

Веќе е јасно дека светот никогаш нема да биде ист по завршувањето на пандемијата и дека последиците ќе креираат нови образовни можности.

повеќе