Фејсбук статус

Беќаровски: Ќе бидеме како вселенска станица ако во скафандери се рашетаат сите позитивни лицa

Д-р Нико Беќаровски од Клиниката за токсикологија, кој често на својот фејсбук објавува статуси порзани со коронавирусот, вечерва како осврт на денешната собраниска седница, напиша дека скафандерите се наменети за здрави лица кои треба да влезат во простор кој е контаминиран.

„Мене ме учеа дека медицинскиот скафандер служи здраво лице безбедно да влезе и излезе од контаминирана средина. Денес дознав дека можел да служи и контаминирано лице да шета низ здрава средина. Замислете утре преку 20.000 да се рашетаат низ градов, ќе личиме на вселенска станица“, објави Беќаровски.

 

Европа е решена да се ослободи од меката моќ на Москва (енергенсите), а и на дипломатско поле сака да и стави до знаење дека и за неа ќе има „црвени линии“. 

повеќе

Незабележливите разлики во нашето однесување кои се дел од психолошката манипулација на социјалните мрежи се предизвикани од надзорниот капитализам и ја нарушуваат демократската култура и личната автономија.

повеќе

После десетици години се решава холдингот, неданочните давачки и царинските тарифи значајни за бизнисот.

повеќе