Авицена во Тетово врши тестирања за ковид-19 без дозвола

Неодамна пред лабораторијата на Авицена во Тетово се појави рекламен напис дека вршат тестови за ковид-19. На ова веднаш реагираа другите лиценцирани лаборатории кои тврдат дека Авицена нема дозвола за тоа. Ова, индиректно, ни го потврдија од Министерството за здравство.

Во одговорот за МКД.мк Министерството за здравство потврдува дека Комисијата за заразни болести има направено увид и констатирала дека се исполнети условите во лабораторијата во просториите на Авицена во Скопје - Карпош. „Исполнетост на условите се однесува на локацијата во Скопје - Карпош. Во лабораторијата во Тетово, Комисијата нема извршено увид за оваа ПЗУ“, велат од Министерството за здравство.

А.Д.

На светов има доволно место и за доктори и за антиваксери, и за научници и инженери, како и за рамноземјани и антимаскери, за уметници и фантазери.

повеќе

Во Законот кој е предложен воопшто не се цели на попишување на реалната состојба на терен, туку се цели на попишување на сите возможни граѓани заради задоволување на политички цели.

повеќе

Веќе е јасно дека светот никогаш нема да биде ист по завршувањето на пандемијата и дека последиците ќе креираат нови образовни можности.

повеќе