Аеродром, Карпош и Гази Баба со најмногу активни случаи на ковид-19

Од регистрирани 1.085 нови случаи на Ковид-19 при направени 3.294 тестирања во изминатите 24 часа, најмногу или речиси половина се во Скопје 447.

Според информациите објвени од Министерството за здравство, по бројот на активни случаи по општини најмногу има во Аеродром 788, Карпош со 682 и Гази Баба – 671. Следат Центар – 592, Кисела Вода – 588 и Ѓорче Петров со 388. Над сто активни случаи има и во општините Чаир – 233, Бутел – 227 и Илинден – 101
Во Шуто Оризари се 48, Студеничани – 20, Сарај – 35, Арачиново -9, Сопиште – 40, Чучер Сандево – 24, Петровец –30 и Зелениково -16

Во Скопје досега се регистрирани 13621 случаи на ковид-19, а активни во моментов се 4584.

Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја, пак, од почетокот на епидемијата изнесува 31.572, бројката на оздравени пациенти е 20.731, на починати е 994, а бројот на активни случаи изнесува 9.847.

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе