Министерство за здравство

20.069 граѓани се пријавија за бесплатно вакцинирање против грип

Министерството за здравство соопшти дека до вчерашниот ден се закажани 20.069 граѓани за бесплатна вакцинација за наредните денови во трите поликлиники Букурешт, Чаир и Ѓорче Петров во рамки на Здравствениот дом во Скопје и низ центрите за јавно здравје во целата држава.

Од Министерството наведуваат дека вакцини против сезонски грип има и дека в понеделник следува нов пресек со состојбата за закажаните термини за бесплатна вакцинација, а ќе се пуштат и сите останати термини.

Здравствените установи се добро организирани и има одѕив од граѓаните за вакцинација. Во моментов има доволно колични на вакцини за сите оние кои сакаат бесплатно да се вакцинираат. Дополнително, треба да пристигнат и 14,400 дози од вакцините, посочуваат од Министерството и апелираат граѓаните да се вакцинираат против сезонски грип, за да го заштитат своето и колективното здравје. 

Јавните медиумски сервиси треба да бидат столб на демократските општества и примарен извор на информации за сите граѓани.

повеќе

Отповикот или импичментот на претседателот Доналд Трамп од страна на Претставничкиот дом покажува дека членовите на Конгресот на САД прво се партијци, а потоа Американци.

повеќе

Најпрво, важно е да се напомене дека поседувањето на оф-шор компанија не е нелегално само по себе. Во суштина оф-шор земјите нудат низа поволности како што се исклучително поволни стапки на данок. Всушност, некои од нив имаат нула стапка на данок. 

повеќе