Клиничка болница Штип

Новороденче почина завчера, а утрово почина родилка

Во Штипската болница во која утрово почина родилката Маја Паневска од Свети Николе, завчера почина новороденче. Како што дознаваме, бебето било родено живо, но починало кратко по породувањето.

Од Штипската болница изразија жалење за случајот сo смртта на родилката и информираат дека причините ќе бидат познати откако ќе биде готов извештајот од обдукцијата.

„Во врска со настанатите немили случаи, изразуваме длабоко сочувство на семејствата  и нивните пријатели. За  причините на настанатата смрт, јавноста ќе биде информирана откако ќе го добиеме извештајот од Патологија и судска медицина во Скопје , каде што  ќе се изврши потребната обдукција“, информираат од ЈЗУ Клиничка болница- Штип.

Како што информиравме, утрово во штипската болница почина Маја Паневска од Свети Николе, а нејзиното бебе преживеало. Паневска вчера вечерта се породила во болницата но утрово починала.

                                                                                                                               Д.В.

                                                                                                             

Причината за загриженост не е дали ЕУ успева да создаде функционални и стабилни земји или не, туку тоа што ангажманот на ЕУ во регионот води кон губење на кредибилитетот на Унијата како меѓународен актер и кон неуспех на нејзината Заедничка надворешна и безбедносна политика.

повеќе

Зошто егзистирањето на Северна Македонија „во духот на Преспанскиот договор“ ќе значи фактичко постоење на една орвеловска држава?

повеќе

Како граѓани на независна и суверена Република Македонија веќе се навикнавме постојано да живееме во секојдневни тензии и стресови.

повеќе