ОДЛУКА НА АПЕЛАЦИСКИОТ СУД

Нема притвор за помошник министерот во МВР Ѓоко Поповски

Апелацискиот суд Скопје ја објави одлуката за помошник министерот во МВР, Ѓоко Поповски и одлучи да ја потврди одлуката на Кривичниот суд и да не му определи притвор на обвинетиот како мерка за обезбедување присуство.

Ѓоко Поповски е обвинет во случајот „Триста“ за набавка на 300 возила за полицијата. Апелацискиот суд  ја одби и неговата жалба . Поповски  ќе мора да се јавува еднаш неделно во судот и нема да смее да ја напушта земјата.

Ако лидерите на двете најмоќни земји во светот – САД и Кина имаат суштински разлики во начинот на кој тие гледаат на меѓународните односи, какви се изгледите за глобално зајакнување на соработката?

повеќе

Најновите случувања на релација политичка власт-граѓански сектор, повторно го отвораат прашањето за односите помеѓу овие два сегмента на општествениот живот.

повеќе

Жените имаат повеќе тешкотии од мажите да најдат значајна и добро платена работа, а процентот на жени во глобалната работна сила постојано заостанува зад процентот на мажите. 

повеќе