Нема граѓани заболени од антракс, тврди Министерствтото за здравство

Министерството за здравство ја демантира информацијата која денес ја објави ВМРО-ДПМНЕ, а според која кај добитокот во делови од државава се појавила заразата антракс. Од Министерството за здравство соопштија дека нема заболени граѓани од антракс.

„Ситуацијата внимателно се следи и се постапува високо стручно по најсовремени светски протоколи. Преземени се сите потребни мерки за превенција со профилакса од антракс“, стои во соопштението на Министерството.

Зголемувањето на парите за финансирање на партиите не помагаат во поттикнувањето на политичката активност на граѓаните, туку веројатно и делуваат контрапродуктивно, зголемувајќи ја недовербата во партиите и политичарите.

повеќе

За помалку од еден месец по олеснувањето на рестриктивните мерки, Косово се соочува со нагло зголемување на бројот на случаи со ковид-19, 

повеќе