На Кајмакчалан загинаа двајца планинари

На 500 метри под врвот Кајмакчалан спасувачки екипи вчера пронашле тела на двајца планинари. Според грчкото планинарско друштво oд Меглен тие биле на грчката страна од планината, а нивните тела биле пронајдени на македонската страна.

Се работи за млада девојка и младо момче, на возраст од 26 и 35 години од Македонија, кои рано утрово биле пронајдени мртви, информираат од планинарското друштво.

На местото каде што се пронајдени загинатите има спасувачки екипи кои со сите сили се обидуваат да ги извлечат телата на планинарите.

На Кајмакчалан и натаму владее снежна бура.

 

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе