На Кајмакчалан загинаа двајца планинари

На 500 метри под врвот Кајмакчалан спасувачки екипи вчера пронашле тела на двајца планинари. Според грчкото планинарско друштво oд Меглен тие биле на грчката страна од планината, а нивните тела биле пронајдени на македонската страна.

Се работи за млада девојка и младо момче, на возраст од 26 и 35 години од Македонија, кои рано утрово биле пронајдени мртви, информираат од планинарското друштво.

На местото каде што се пронајдени загинатите има спасувачки екипи кои со сите сили се обидуваат да ги извлечат телата на планинарите.

На Кајмакчалан и натаму владее снежна бура.

 

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе

Дали верувате дека до ова дереџе се дојде за една ноќ, еден месец, една година? Вистината е дека години се потребни за таков пад.

повеќе

Макси помпа, просечен дипломатски и небитен медиумски ефект.

повеќе