ПО ТЕРОРИСТИЧКИОТ НАПАД

МНР: Еден македонски државјанин е во болница во Барселона

Еден македонски државјанин во моментот се наоѓа во болница во Барселона и не е во животна опасност. Лицето во моментот на на нападот се наоѓало во непосредна близина и се здобило со скршеница на зглобот на ногата, соопшти македонското Министерство за надворешни работи.

Претставник од македонската амбасада во текот на ноќта се упати кон болницата каде што се наоѓа повредениот македонски државјанин.

Тринаесет лица загинаа, а повеќе од 50 се повредени во „масовното прегазување“ од комби вчера во центарот на градот Барселона.

 

Eве ние ве сакаме, ве каниме да ни се придружите, ама за тоа ќе морате да се откажете од најсветото, од вашето „јас“ !?

повеќе

Доколку Нимиц нè разочара, Владата ќе биде исправена пред тешка дилема дали да стави помалку поволен предлог на референдум или да чека поповолен за да ги максимизира шансите референдумот да успее, но притоа и да ризикува губење на моментумот.

повеќе

Определуваќи се за европските вредности на демократијата се наоѓаме пред историска шанса која не треба и не смее да се пропушти не само во односите со Бугарија.

повеќе