Мигранти преку прозорец влегуваат во воз кај Демир Капија (ВИДЕО)

Читател ни испрати видео снимено на 7 јуни во Демир Капија, на кое се гледаат триесетина мигранти застанати на железничката станица. Возот не ги прими, па дел се снаоѓаат и влегуваат преку прозорец. Ова наидува на позитивна реакција и аплауз од присутните на железничката.

Нашиот читател пишува дека третманот на мигранти во Македонија им пркоси на сите декларации за човекови права. Додека се чека на експедитивноста на законската процедура за признавање на статусот бегалци, групите на мигранти се соочени со силни ризици за својот живот. 

Апелира доколку некој ги пресретне овие целни групи, да им помогнете во најмала рака со информации каде и кога можат да се качат во воз или автобус.

 

Илегална миграција

Видео со илегални мигранти од Сирија снимено на 07.06 во Демир Капија на железничката станица.Третманот на илегалните мигранти во Македонија му пркоси на сите декларации за човекови права. Додека се чека на експедитивноста на законската процедура за признавање на статусот бегалци, групите на мигранти се соочени со силни ризици за својот живот. Апелирам доколку ги пресретнете овие целни групи, помогнете им во најмала рака со информации каде и кога можат да се качат во воз или автобус.

Posted by Andov Simon on Tuesday, 9 June 2015

 

Kога веќе треба да се држи комбинирана настава, колку и да е комплицирана таа „равенка“, во неа не смее да се забораваат децата кои учат онлајн.

повеќе

Под менторство на овој истраен истражувач, научник и педагог, се развивале и се формирале многумина трудбеници и афирматори на македонското културно наследство.

повеќе

Ковидот нема да нѐ победи. Да зборуваме за раст и развој, за подобар и забрзан раст, за паметен и зелен развој.

повеќе