Мермерна плоча од 20 тони блокира една лента на патот Градско-Прилеп

Мермерна плоча тешка околу 20 тони попладнево падна на патот Градско – Прилеп, во близина на Каменоломот, кај селото Тројаци. 

„На патниот правец А1 Градско-Прилеп, кај месноста Плетвар, кај Каменоломот, на едната коловозна лента паднала мермерна плоча од околу 20 тони“, информираат од АМСМ.

Од таму додаваат дека сообраќајот се одвива наизменично по едната коловозна лента.

Оттаму велат дека големиот мермерен блок од 7 до 8 кубни метри, тежок над 20 тони, најверојатно паднал од камионот што го превезувал од Каменоломот во правец на Градско. Увид направила и полицијата, а според надлежните од „Македонија пат“, обврска според Законот е сопственикот на мермерниот блок да го отстрани од патот. 

 

Парадоксалните судски процеси во државава, сами по себе родија парадокс.

повеќе

Следејќи ги слепо своите геостратешки планови, можно е американските геостратези и во Македонија да направија уште една грешка, во низата грешки во последните две декади.

повеќе

Подгорица во 2019 година ќе добие споменик на Јосип Броз Тито.

повеќе